IDC Marketscape noemt Ricoh wereldwijd marktleider voor print- en documentbeveiliging

26 maart 2018
In het recentste rapport IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy Vendor Assessment merkt de organisatie op dat Ricoh “wereldwijd één van de meest toonaangevende leveranciers is, voor bedrijven die de beveiliging van hun print- en documentomgeving serieus willen aanpakken. Onder andere dankzij hun aanbod aan veiligheidsoplossingen in combinatie met effectieve en professionele diensten voor beheer, infrastructuur, workflows en softwareontwikkeling.”1
“Ricoh vormt een logische keuze voor gebruikers die een langdurige samenwerking met een betrouwbare zakenpartner willen opbouwen om snel en effectief het hoofd te bieden aan de uitdagingen die gepaard gaan met nieuwe technologie en compliance vereisten,” volgens het onderdeel Consider Ricoh When van het rapport (download)
“Uit onze analyse komt duidelijk naar voren dat Ricoh beveiliging hoog in het vaandel heeft staan. Veiligheid is vanaf de conceptfase in ieder product en iedere service meegenomen,” aldus Robert Palmer, Research Director, Imaging, Printing, and Document Solutions bij IDC. “Ricoh beschikt over een brede fundering van eigen technologie en oplossingen via partners. Daarmee beantwoordt het bedrijf optimaal aan de beveiligingsbehoeften van zowel grote als kleine klanten, in wat voor branche die ook opereren. Het aanbod is bijzonder uitgebreid en omvat de beveiliging van apparaten en applicaties, de bescherming van gegevens en content en tot slot cybersecurity, inclusief de beveiliging van netwerkinfrastructuren en de informatie die via netwerken wordt gedeeld. Het aanbod is gebaseerd op een leveringsnetwerk met een mondiale reikwijdte. Daarmee onderscheidt Ricoh zich van veel van zijn concurrenten.”
In het rapport staat verder dat het mondiale leveringsmodel een middel vormt “waarmee het bedrijf op een gestandaardiseerde en consistente manier advies kan bieden”.
“Ricoh heeft beveiliging in het bloed”, vertelt David Levine, Vice President of Information Security, Chief Information Security Officer bij Ricoh USA, Inc. en Global Security Team Lead bij Ricoh Company, Ltd. “We werken hard en laten ons altijd leiden door de vereisten van de klant. We beoordelen in hoeverre er in het concept, de uitvoering en het beheer van zakelijke oplossingen effectief met risico’s en compliance wordt omgegaan. Zo beschermen we de informatie van de klant. Tegenwoordig worden er elke seconde steeds meer gegevens aangemaakt en het is aan branches, overheden en bedrijven om die enorme informatiestroom af te schermen voor kwaadwillenden. Daarom neemt Ricoh beveiliging zo serieus. Het doet ons goed dat IDC MarketScape zo te spreken is over onze werkwijze, onze veiligheidsinspanningen en onze kennis. Deze zetten we optimaal in, zodat onze klanten slimmer kunnen werken.”
1 “IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2017 Vendor Assessment,” doc #US41988517, oktober 2017.
Over IDC MarketScape 

MarketScape is een door IDC ontwikkeld analysemodel van leveranciers, dat een overzicht geeft van het concurrentievermogen van ICT-leveranciers (informatie- en communicatietechnologie) in een bepaalde markt. De onderzoeksmethode maakt gebruik van een strikte scoremethode op basis van kwalitatieve en kwantitatieve criteria, weergegeven in een grafische illustratie van de marktpositie van elke leverancier op de desbetreffende markt. MarketScape van IDC biedt een helder kader waarin het aanbod van producten en diensten, de mogelijkheden en strategieën, en factoren voor huidig en toekomstig marktsucces van IT- en telecommunicatieleveranciers op een zinnige wijze kan worden vergeleken. Daarnaast biedt dit kader de kopers van technologie een 360-graden assessment van de sterke en zwakke punten van huidige en potentiële leveranciers.

Over Ricoh

Ricoh laat mensen beter en makkelijker werken en leven. We helpen klanten informatie en documenten effectiever organiseren en creëren. Veilig, sneller, slimmer en duurzaam. Al meer dan 80 jaar doen we dat met document management solutions, IT services en commerciële en industriële printoplossingen.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2017 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.028 miljard yen (ongeveer 18.2 miljard USD).

Ricoh in de regio
Ricoh Document Center West-Brabant en Zeeland inventariseert graag uw wensen en eisen om u vervolgens een passend aanbod te doen voor print- en documentbeveiliging. Neem vrijblijvend contact met ons op via 076 – 303 11 07 of info@ricoh-bz.nl