Slimmer printen tegen lagere kosten!

We bieden u een gratis scan om uw printverbruik en printerpark te analyseren met advies voor verbeteringen!

  • Inzicht in huidige situatie: aantal prints per printer, verbruik van toner, gemiddelde kosten per print etc.
  • Onderzoek of de functionaliteiten aansluiten bij de behoeften en wensen van gebruikers.

Wat omvat de scan?

De scan wordt uitgevoerd met een softwareprogramma. Dit is merk onafhankelijk. U krijgt een inventarisatie van alle aan het netwerk gekoppelde printers met alle kenmerken zoals: het merk, hoe oud deze zijn, tellerstanden, tonerverbruik, tonerdekking per pagina, locatie, eventuele errorcodes en belasting van de printer. Dit kan voor een periode van 1 of 2 maanden.

Wat levert het u op?

U heeft een goed actueel inzicht in het verbruik en de belasting van uw printers. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om analyses uit te voeren en veranderingen door te voeren voor een efficiënter gebruik van de printers. Daarnaast geven we u advies geven over optimalisatie van uw printerpark voor verdere efficiëntie en verbetering van gebruikerservaring.

Voordelen:

  • Geen zorgen: totale ontzorging
  • Inzicht en grip: alle afdrukoplossingen en bijbehorende kosten duidelijk in kaart
  • Efficiënt: efficiënter werken met een printomgeving die ingericht is op de behoeften van de gebruikers
  • Kostenbesparend: minder energie, papier, onderhoud en apparatuur
  • Tevreden gebruikers : printomgeving aanpast op wensen van gebruikers
  • Duurzaam: bespaar op energie en papier

ricoh-documentcenter-zeeland-west-brabant-gratis-scan-printverbruik-printerpark

 

Hoe werkt het?

In samenwerking met u (of uw ICT medewerkers) wordt een simpele softwaretoepassing geïnstalleerd, die eenmalig en uitsluitend anoniem de printgegevens verzamelt van alle printers binnen het netwerk. Op basis van deze gegevens wordt er een gedetailleerde analyse uitgevoerd. Vervolgens ontvangt u van ons een uitgebreide rapportage.

En daarnaast ontvangt u advies hoe u met minder kosten door minder papier, energie en onderhoud toch de tevredenheid van alle gebruikers aanzienlijk kunt verhogen!

Referentie: Hans de Groot, Manager ICT & Inkoop, Zozijn

Ons doel was: Minder apparaten, meer inzicht en beheergemak. Met deze oplossing kregen we een inventarisatie en analyse van ons afdrukgebruik en -kosten. Daarnaast wilden we graag regels voor efficiënter en bewuster printen. Meer dubbelzijdig en minder in kleur printen bijvoorbeeld. De oude apparatuur, 370 stuks in totaal, waaronder veel losse printers en copiers, werd door Ricoh ingenomen en vervangen door 225 Ricoh MFP’s, waarmee je kunt printen, kopiëren en scannen.

De MFP’s, 5 verschillende typen, beschikken over een hoge afdrukkwaliteit, zijn goedkoper en energiezuiniger dan alle losse apparaten tezamen en staan nu op elke locatie. Ricoh installeerde beheersoftware voor automatische registratie per MFP van o.a. tellerstanden, tonervoorraad en afdrukopdrachten.

Afname van de afdukkosten door bewuster printen en ook vertrouwelijk printen is nu mogelijk via een follow-me printsysteem. We sturen onze printopdrachten naar de printcloud en kunnen de opdracht locatie-onafhankelijk op elke gewenste MFP printen. Gasten en (ambulante) gebruikers krijgen de mogelijkheid om te printen met eigen laptops, tablets en smartphones via Ricoh myPrint. De beheersoftware registreert wie, wat, waar print, zo zijn de kosten eenvoudig door te berekenen. Onze 2500 gebruikers printen nu veel bewuster. Hiermee besparen we veel papier-, energie- en tonerkosten. Daarbij komt dat je bij één leverancier slimmer inkoopt dan bij zeven verschillende leveranciers. In totaal besparen we 19% op onze afdrukkosten! Al met al hebben we onze printzaken dankzij Ricoh nu uitstekend op orde.

Resultaat naast besparing van 19%:

• Afname printkosten

• Gemakkelijker beheer

• Automatische registratie van afdrukactiviteiten

• Veilig (vertrouwelijk) printen

• Mobiel printen