076 – 303 11 07
eService
Officefood
Nieuwsbrief

Draadloos printen software

Print snel en flexibel vanaf elk device

Eenvoudig een printopdracht versturen naar de dichtstbijzijnde printer, rechtstreeks vanaf je eigen laptop, tablet, iPad of smartphone. Zonder complexe installaties en configuraties. Met de Ricoh oplossing voor mobiel en draadloos printen, printen jij en je medewerkers, klanten en gasten overal. Op kantoor, thuis óf onderweg.

Flexibel werken en draadloos printen | mobiele printoplossingen van Ricoh

Medewerkers, klanten en gasten werken steeds vaker vanaf hun eigen device. Dan is het prettig als zij altijd en overal direct draadloos kunnen printen. Bijvoorbeeld via een app, website of via Google Cloud Print. Met onze draadloze print oplossingen is het mogelijk om te printen zónder vooraf een (ingewikkeld) stuurprogramma te installeren. Er is zelfs geen netwerktoegang nodig. Met slechts een internetverbinding kan iedereen bij jou op kantoor direct een printopdracht versturen en ophalen bij de dichtstbijzijnde printer.

Hoe werkt het?

Met onze draadloze print oplossingen kun je mobiel printen op verschillende manieren:

 • Via e-mail
  Stuur documenten als e-mailbijlage naar de gewenste printer. Elke printer heeft een eigen e-mailadres waarna je de printopdracht kunt verzenden.
 • Via een app
  Download een gratis print-app op je smartphone of tablet en print je documenten. De app zoekt automatisch naar de dichtstbijzijnde printer.
 • Via een website
  Log in op een beveiligde webomgeving. Hier kun je rechtstreeks documenten uploaden en direct printen.

Voordelen van onze mobiele printoplossingen

 • Meer flexibiliteit en mobiliteit
 • Betere service voor medewerkers, partners en klanten
 • Geen ingewikkelde stuurprogramma’s nodig
 • Geen grote investeringskosten
 • Uitgebreide service en technische ondersteuning

Bewuster printen: grip op gebruik

Mobiel printen stelt je in staat het printgedrag van jouw medewerkers te reguleren. Bijvoorbeeld door medewerkers of gasten printrechten en printtegoeden te geven. Je kunt zelf bepalen wie er in kleur of in een bepaald formaat mag printen. Of ken hen een printmaximum toe, zodat zij bewuster printen. Zo bespaar je kosten én houd je grip op het printgebruik en papierverbruik in jouw organisatie.

Meer informatie over mobiele printoplossingen

Ben je benieuwd naar de kansen van onze mobiele printoplossingen voor jouw organisatie? Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op. Ons team staat voor je klaar en geeft je graag een advies op maat.

Neem contact op

DocuWare

DocuWare levert on-premise en cloudsoftware voor documentmanagement en workflow automatisering aan meer dan 12.000 klanten in meer dan 90 landen via een netwerk van 600 partners.

Lees meer

Ricoh Smart Integration

Maak van uw multifunctionele printer een krachtige tool op het gebied van documentworkflow met Ricoh Smart Integration-workflowoplossingen. Bespaar tijd, verbeter productiviteit en automatiseer repetitieve document workflow taken.

Lees meer

RICOH Interactive Whiteboard Add-on Service for Office 365

De aanvullende service RICOH Interactive Whiteboard voor Office 365 maakt vergaderen eenvoudiger en aansprekender. Schakel het RICOH Interactive Whiteboard in en swipe met uw badge om in te loggen bij Microsoft Office 365. Uw laptop aansluiten is niet nodig.

Lees meer